Denne målgruppen betalte ned mest på forbruksgjelden i 2020

Linda Holzerland8.oktober 201812min
pexels-anete-lusina-6353676

Dette er en betalt annonse fra Banqr AS v/ lånepenger.no.

I 2020 betalte nordmenn ned 15 milliarder kroner i forbruksgjeld, tall fra Gjeldsregisteret viser at det er personer under 30 år som betalte ned mest.

Unge under 30 år kuttet ned hele 20 prosent, ifølge Gjeldsregisteret.

Unge personer under 30 år har kuttet forbruksgjelden med til sammen 2,6 milliarder kroner gjennom koronaåret 2020, dette tilsvarer en nedgang på 20 prosent. Aldersgruppen hadde 11 milliarder kroner i samlet forbruksgjeld ved utgangen av 2020.

Resten av befolkningen reduserte gjelden med totalt 7 prosent i 2020.

Troms og Finnmark på topp – lavest usikret gjeld i Trøndelag

Gjeldsregisteret skriver at tallene fra 2020 viser at gjennomsnittlig rentebærende usikret gjeld per innbygger over 18 år er høyest i Troms og Finnmark med et snitt på 74.000 kroner i forbruksgjeld.

Det er derimot lystigere tall for Trøndelag hvor innbyggerne i snitt har 42.000 kroner i forbruksgjeld.

Totalt var forbruksgjelden ved utgangen av 2020 på 175,8 milliarder kronet, det er en bedring fra 190,8 milliarder ved utgangen av 2019.

Til tross for en nedgang i samlede forbrukslån, viser statistikk at andelen misligholdte lån har økt. Det er flere nordmenn som sliter med å betale ned på lån på grunn av for høyt forbruk de siste årene. Et usikret lån kan ofte tas ved kjøp av ny TV, uforventet tannlegekostnader, eller en ny flott diffuser man bare “måtte ha”.

Unge kan få en god starthjelp med forbrukslån

Å ta opp et forbrukslån til unge lånesøkere kan være en effektiv måte å få tilgang til kapital på, i tillegg kan lånet brukes til å finansiere nødvendige ting på en effektiv måte.

De vanligste kriteriene for å kunne ta opp et forbrukslån for unge folk, er at låntakeren har fylt minimum 18 eller 20 år, er norsk statsborger, har en fast årlig inntekt og ingen betalingsanmerkninger.

Et forbrukslån krever ingen sikkerhet for lånet slik som tradisjonelle lån gjør.

Da et forbrukslån ikke krever noen form for sikkerhet, er lånetypen blitt mer og mer attraktiv og en god løsning for unge personer som ikke sitter med en høy inntekt eller eiendeler som bil eller fast bolig.

Dette er kravene for å ta opp lån som ung lånesøker

Lånesøkeren må altså ha fylt minst 18 år hos noen banker, andre kan kreve at søkeren er minst 20 år, men dette varierer fra bank til bank. Lånesøkeren må også ha en fast minimumsinntekt. Her finnes det banker som krever at lånesøkeren tjener minst 200.000 kroner i året.

Det er imidlertid ikke alle banker som krever at lånesøkeren har en fast stilling, noen banker har også en lavere inntektsgrense, og gjør en individuell vurdering i stedet. Inntektene de ser på når du blir kredittsjekket er den som vises på deg i norske skattelister og selvangivelsen din.

Dersom lånesøkeren har pådratt seg betalingsanmerkninger og aktive inkassosaker, kan man finne det vanskelig å få innvilget en søknad om lån hos de aller fleste bankene.

Enkelte lånetilbydere kan imidlertid tilby lån selv om du skulle inneha slike anmerkninger, men da må du være klar over at rentesatsen vil være en del høyere enn ved andre forbrukslån. Disse bankene vil også ofte kreve at betalingsanmerkningene skal være minst seks måneder gamle, og det bør ikke være mange av dem. Noen tilbydere lar deg også søke etter lån uten kredittsjekk.

Derfor er renten høyere for deg som er ung

Som ung, rundt 20-årsalderen, vil du i nesten alle tilfeller få en høyere rente enn tradisjonelle lån når du skal ta opp forbrukslån. Dette skjer som en konsekvens av at lånet ikke krever sikkerhet i for eksempel eiendom eller annen kapital.

Tilgangen til forbrukslån vil dessuten gjøre at renten blir litt høyere, men den aller viktigste grunnen til at renten er høyere ved forbrukslån for unge personer, er at låneaktørene tar en større risiko ved å tilby lån uten sikkerhet til personer under 25 år, siden kravene for godkjenning av søknaden og nedbetaling er lave.

Lånesøkere som er rundt 20 år er gjerne i en livssituasjon som gjør at de ofte ikke har en høy inntekt eller en annen form for egenkapital. Dette bidrar til at bankene ikke kan være helt sikre på at de lånte pengene vil bli betalt tilbake.

Et lån på dagen kan åpne nye dører

Man skal ikke alt for langt tilbake i tid hvor det var umulig å få et lån på dagen. Dette skyldes de fysiske bankene og deres ansatte som brukte tid på å fysisk møte hver og en kunde, fullføre deres søknader om lån og forholdt seg til systemets behandlingstider.

Vi må også huske den lange tiden det tok for å få utbetalt lånebeløpet etter at søknaden ble godkjent.

Tidligere var det umulig å få utbetalt et lån på dagen, i dag er det meste mulig.

Slik kan man få et lån på dagen

Aller først kan vi takke teknologien for at det er mulig å få et lån på dagen i dag. Dagens datasystemer jobber med høy hastighet og en vanvittig intelligens, dessuten spares det mye tid på at man nå kan sitte hvor som helst og stille opp i møter med bare noen tastetrykk.

For å få en fortgang i prosessene, er også tilgangen til låneformidlerne svært viktig, dette bidrar til at lånesøkere sparer mye tid.

Hva slags lån er det snakk om?

Det finnes ingen regler for hvilke lån som kan utbetales på dagen og ikke, men de mest aktuelle lånene i denne sammenhengen er ofte smålån og forbrukslån.

Et smålån kan komme i mange ulike former, blant annet som et mikrolån og forbrukslån. Da er gjerne lånebeløpene mindre summer. Lånepenger.no har en oversikt over forskjellige smålån man kan ta.

Når man tar opp forbrukslån kan det dreie seg om lånebeløp opp til 600.000 kroner, men ved å benytte elektroniske søknader og låneformidlere som jobber raskt, kan til og med slike summer bli utbetalt på veldig kort tid. 

Hvordan få lån utbetalt på dagen?

Dersom man trenger penger på kort tid, kan det være smart å ta kontakt med en låneformidler eller lånemegler. Disse aktørene vil fungere som et mellomledd mellom deg som låntaker og banken du skal låne hos, disse er også svært effektive.

Låneformidleren vil ta kontakt med sine samarbeidsbanker så fort låntakeren oppgir ønsket lånebeløp sammen med annen nødvendig informasjon. Da vil låneformidleren raskt få hentet inn opp til flere lånetilbud.

Som kunde trenger du altså bare å komme med informasjonen som låneformidleren trenger, og å godta eller avslå tilbudene som kommer. Slik kan man raskt og effektivt få et lån på dagen.

Det går raskere med BankID

Dersom man har BankID, kan man få utbetalt et lån raskere. BankID er et digitalt verktøy som gir blant annet bankkunder en enklere hverdag ved å kunne identifisere seg, og signere dokumenter elektronisk.

Det var samarbeidet mellom alle bankene i Finansnæringens Fellesorganisasjon som førte til oppstandelsen av BankID, og redskapet har flere funksjoner som brukere bruker hver dag.

Når det kommer til lånesøknader bidrar BankID til å gjøre saksganger mye raskere og enklere for långiver og låntaker, da blir også lånebeløp utbetalt mye raskere.

Journalistene og redaksjonene i Metro Sounds har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Kontakt oss via vårt kontaktskjema
Vi er også på facebook og Instagram

Du kan også ringe oss på: 21 55 59 10

Om The Beat

The Beat er en del av Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ans. redaktør og adm. direktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale