Hvorfor er russemusikken så viktig?

Linda Holzerland16.april 20213min
pexels-pixabay-164938


Hvert år feirer norske avgangselever 13 års skolegang med en gigantisk feiring. Russetiden er kjent for sin festing, og den hadde ikke vært den samme uten russemusikken. I podcasten Russemusikkpodden har vi i utforsket alt som er verdt å vite om russemusikk. Hvordan den blir laget, hvem det er som lager den, hva syntes norsk musikkbransje om sjangeren, og mye mye mer.

– Jo mer jeg har gått i dybden på dette temaet, jo mer nysgjerrig har jeg blitt. Russemusikk er helt gigantisk, og det er ikke bare russen som lytter på det, forklarer programleder Johannes Grindheim Ølfernes.

Viktig for norsk musikkbransje

I løpet av podcasten får du høre at russemusikken er en viktig platform for artister å starte sin karriere.

– Flere store norske artister har startet med russemusikk. Kygo, Alan Walker, Karpe, Erik og Kriss og mange flere. Så det er ingen tvil om at sjangeren har en enorm verdi for den norske musikkscenen. I løpet av podcasten har jeg også lært at russemusikk også gjør det stort i utlandet, spesielt hos vår söta bror, Sverige. Du kan også høre russemusikken sitt avtrykk i mye ny skandinavisk festmusikk.

Johannes Grindheim Ølfernes er programleder og produsent for ‘Russemusikkpodden’ – Bilde: Thorvald Ness
Håper det kan gi nytt perspektiv

Programlederen håper også at podcasten kan være med på å gi både russen og artistene en stemme.

– Jeg håper at folk som hører på får et litt annet perspektiv på russemusikk, enn det som kommer fram i nyhetene. Det er mye kritikkverdig ved deler av russemusikken, men det kan virke som at folk avskriver både artistene og russen uten å spørre de hva de faktisk syntes selv. Kanskje denne podcastserien kan være et steg i riktig retning.

Russemusikkpodden er ute på alle plattformer hvor du hører podcast.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Kontakt oss via vårt kontaktskjema
Vi er også på facebook og Instagram

Du kan også ringe oss på: 21 55 59 10

Om The Beat

The Beat er en del av Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ans. redaktør og adm. direktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale